Waarom dit project?

Tja, het begon me op te vallen dat er her en der op het world wide web grotere tekstenprojecten verschenen. Nederlandse literatuur vind je bijvoorbeeld bij het Project Laurens Jz. Coster, Duitse teksten bij het Projekt Gutenberg, dan loopt er nog een Project Wittenberg rond Luther en ook de Rooms-Katholieken blijven niet achter: om niet meer te noemen, teksten van kerkvaders en natuurlijk de Summa van Thomas.

Waarom dan niet zoiets gestart voor ons goeie ouwe Neo-Calvinisme? Het is tenslotte de laatste keer geweest dat daarin de gereformeerde traditie bloeide.

Wat hielp was dat ik (om mijn abominabel geheugen te ontlasten) toch al een paar jaar bezig was met het digitaliseren van teksten, eerst vooral van Schilder, later ook van Bavinck en Kuyper. Zo is er tenminste een begin.

Dit begin draagt onmiskenbaar het stempel van mijn lees- en studiegeschiedenis. Ik hoop dat het in de loop van de tijd dat stempel verliezen kan. Zie ook onder Kan ik meedoen?

Uiteraard geldt voor het geheel van het project dat het in opbouw is. Het wordt zo druk als je overal van die ‘under contruction’ plaatjes neerzet, maar je kunt ze er overal bijdenken. Werkt iets niet, waarvan je vindt dat het wel met werken, laat het even weten.


deze pagina hoort in frames, klik hier

© Appendix Vaginix Productions 2000